Γενικά θέματα Λανθασμένη εξήγηση/αθέμιτη πληροφόρηση Απάντηση στο: Λανθασμένη εξήγηση/αθέμιτη πληροφόρηση

#541

Το πολύ λεπτό σημείο είναι πως θα διαχειριστούμε το κοντρ της Δύσης.

Αν η Δ είχε πασάρει προφανώς δεν θα υπήρχε άλλο σκορ πέρα από το 5cl- όσες. Υπάρχει ΑΠ και δεν χρειάζεται γκάλοπ αφού το πάσο του Β είναι λογικότατη εναλλακτική και φυσικά το σχόλιο του Ν υποδεικνύει αγορά στις κούπες.

Το ερώτημα είναι, η Δ έχει λανθασμένη πληροφορία;

Καταρχήν για να έχει λανθασμένη πληροφορία, πρέπει να υπάρχει συμφωνία για το 5cl των ΒΝ.

Πιστεύω ότι υπάρχει συμφωνία. Κι αυτό μάλλον στοιχειοθετείται από το γεγονός και μόνο ότι υπάρχει συγκεκριμένη διαφωνία! Απλά τα έχουν μπλέξει!

Κανονικά μια κάρτα συμβάσεων θα μας έδειχνε ποιά είναι η σωστή εξήγηση. Κι ο κανονισμός λέει, αν δεν υπάρχει κάρτα, ή αν δεν αναγράφεται η συγκεκριμένη συμφωνία στη κάρτα, θα πρέπει να χειριστούμε τo case σαν να δόθηκε λανθασμένη εξήγηση.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση, ο ΒΝ εκ των υστέρων, πραγματικά να μας πείσει ότι η ‘Α’ εξήγηση είναι η σωστή, και ότι ο ένας παίκτης την έχει ξεχάσει. Όμως και πάλι, όταν οι αντίπαλοι αρχίζουν να διαφωνούν για την σωστή ερμηνεία μια δήλωσης, κατά τη διάρκεια της αγοράς, με ποιά εξήγηση θα πορευτεί ο αναίτιος; Πέρα από τις αθέμιτες που έχουν ξεκινήσει και κάνουν πάρτι!

Αν και εφόσον καταλήξουμε ότι η ΑΔ είχε λανθασμένη εξήγηση, που ΚΤΤΜΓ ισχύει, τότε η μεθοδολογία λέει να εξετάσουμε το πως θα πήγαινε η αγορά αν δίναμε στον αναίτιο άξονα και τις δύο εξηγήσεις, και να επανορθώσουμε βάσει αυτής που θα ήταν προς το συμφέρον της…

Άρα τι θα έκανε η Δ με την εξήγηση ότι τα 5cl είναι σπαθιά ; Τι θα έκανε με την εξήγηση ότι τα 5cl είναι exclusion Blackwood; Και κατεπέκταση τι θα αγόραζε η Ανατολή στην μια και στην άλλη περίπτωση; Κι εδώ αρχίζουν τα σενάρια… Μέχρι και τα σοβετάζ στα σπαθιά θα μπορούσαν να μπουν στην εξίσωση, αν συνέφεραν την ΑΔ. Προσοχή άλλο ένα λεπτό σημείο, η ΑΔ δεν δικαιούται να ξέρει ότι ο ΒΝ έχει μπερδευτεί. Δικαιούται να ξέρει μόνο τις “σωστές” συμφωνίες του ΒΝ

Αν θεωρήσουμε ότι η Δ με τη μια εξήγηση πάντα πασάρει, και επίσης με την ίδια εξήγηση πασάρει και η Α , τότε επιδικάζουμε 5cl. Αν η μια από τις δύο κοντράρει δεν βλέπω να γλυτώνουν τις πεντέμισι κούπες…

Εφόσον λοιπόν δεν είναι ξεκάθαρο τι θα αγοράσει η Δ και η Α, ένα γκάλοπ για Δ και Α, με την μία και την άλλη εξήγηση, θα μας δώσει δεδομένα για να σταθμίσουμε πιθανά σκορ.

Ίσως χρειαστεί και έρευνα για την συνέχεια των αγορών από ΒΝ, αλλά δεν ξεχνάμε βέβαια ότι έχουν ΑΠ εκατέρωθεν από τους συμπαίκτες τους, και κανείς από τους δύο δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει, σε όποιο σενάριο εξετάσουμε.