Γενικά θέματα Στα όρια της φαντασίας

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #1290
  75
  KJT82
  A7
  T942
  KQ92
  94
  QT3
  KQ73
  AJ3
  Q
  KJ965
  65
  T864
  A65
  842
  AJ8
  Δύση Βορράς Ανατολή Νότος
  P
  1 1 2 DBL
  P P 2NT* P
  3 all pass

  Η αγορά 2ΧΑ εξηγήθηκε από τη Δύση ως ‘Κράτημα Κούπα’.

  Στο τέλος της διανομής, σας καλεί ο Νότος και διαμαρτύρεται για τη λανθασμένη εξήγηση. Η Ανατολή εξηγεί ότι με βάση τα όσα είχαν συμφωνήσει (αλλά δεν υπάρχουν σε κάρτα συμβάσεων), το 2ΧΑ έδειχνε max χέρι και σόλο / σικάν κούπα.

  ….

  Το πρόβλημα είναι ότι η Ανατολή αγόραζε με 11 φύλλα (βρέθηκαν 2 ακόμη κούπες στο πλαϊνό του τραπεζάκι). Επιβλήθηκαν ποινές για ρενόνς (Νόμος 14Β4), αλλά παραμένει το αίτημα του Νότου. Έλαβε ο Νότος λανθασμένη πληροφορία;

  • Αν το δούμε, με βάση τα φύλλα που είχε ο καθένας, όχι
  • Αν το δούμε, με βάση του για ποιο λόγο αγόρασε 2ΧΑ η Ανατολή, ναι

  Εσείς τι λέτε;

  #1291

  Πες μου σε παρακαλώ ότι είτε το κατέβασες από το κεφάλι σου, είτε κάπου το διάβασες και δεν είναι πραγματικό γεγονός…

  #1292

  Συνέβη στον προκριματικό μου. Ο Νότος μετά την επανόρθωση από 3+1 σε 3-1 δε διεκδίκησε κάτι άλλο. Το θεωρητικό ερώτημα, όμως, παραμένει.

  #1293

  Με έντεκα φύλλα στην Ανατολή, έχουμε σωστή αγορά, λάθος εξήγηση. Με δεκατρία, το αντίθετο. Μόνο που αφού δεν υπάρχει κάρτα συμβάσεων, ως όφειλε, εφαρμόζονται οι διατάξεις περί λανθασμένης εξήγησης.

  Αν η Α είχε όλα της τα φύλλα, μάλλον θα αγόραζε 3 και όχι 2ΧΑ το οποίο αναλόγως μανς θα ήταν και το τελικό συμβόλαιο. Σε ευνοϊκή μανς, ίσως οι ΒΝ να συναγωνιστούν 3, σε βαθμολογία ζευγών τουλάχιστον. Με τις ποινές για ρενόνς που επιβλήθηκαν, δεν νομίζω ότι είναι άλλη ενέργεια απαραίτητη, πέραν μιας προειδοποίησης στους Α/Δ να κάτσουν να διαβάσουν το σύστημά τους.

  Μιας που κινούμεθα στα όρια της φαντασίας, έστω ότι δινόταν η “σωστή” εξήγηση, μάξιμουμ και κοντή κούπα, τι θα έκανες αν οι Β/Ν πήγαιναν 3* μία κάτω στη δεύτερη;

  #1356

  Μιας που κινούμεθα στα όρια της φαντασίας, έστω ότι δινόταν η “σωστή” εξήγηση, μάξιμουμ και κοντή κούπα, τι θα έκανες αν οι Β/Ν πήγαιναν 3* μία κάτω στη δεύτερη;

  Καλησπέρα κι από μένα.

  Ότι ισχύει στην λανθασμένη δήλωση: Δεν υπάρχει λανθασμένη εξήγηση, και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει και αθέμιτη πληροφόρηση (η Α περίμενε αυτήν ακριβώς την εξήγηση από τον συμπαίκτη της). Το σκορ στέκει.

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.