ΔΚΑΜ 2017 Ν.91: Επιβολή ποινής ή και αποβολή.

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #1364

  Δεν έχει χρειαστεί ποτέ και ελπίζω να μην χρειαστεί επίσης ποτέ. Όμως, αν τα πράγματα φτάσουν στο αμήν, ποια διαδικασία ακολουθούμε για την αποβολή παίκτη από αγώνα? Προφανώς δεν αναφέρομαι σε ένα “περάστε έξω παρακαλώ και αύριο με τον κηδεμόνα σας” αλλά σε περιπτώσεις με πολλή ένταση, απειλές, μπινελίκια κλπ.

  Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο, είναι το πως χειριζόμαστε μια περίπτωση ιδιαίτερα αν μετά την απόφαση για αποβολή ο παίκτης αρνηθεί να αποχωρήσει.

  α) Τον εγκλωβίζουμε σε οπισθάγκωνη λαβή και τον μετακινούμε εκτός αίθουσας?

  β) Νίπτουμε τας χείρας μας και αναφέρουμε στο διοργανωτή ότι αν δεν εξέλθει ο ένοχος, δεν συνεχίζουμε την ημερίδα?

  γ) Καλούμε την αστυνομία?

  Ναι ξέρω, δουλειά δεν είχα μετά από καθαροδευτέρα και σκέφτομαι σενάρια, αλλά πως θα αντιμετωπίζατε πχ έναν Τρύφωνα ο οποίος έχει πιει και κάνα κρασάκι, παρεξηγήθηκε στην αίθουσα με κάποιον, ουρλιάζει, βρίζει, τον αποβάλλετε, δηλώνει ότι δεν πάει πουθενά και σας περιλούζει και με διάφορα κοσμητικά επίθετα και πολλές ερωτικές συμβουλές οι οποίες ενδέχεται να περιλαμβάνουν και μέλη της οικογένειας, ζώα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο!

  #1365

  Σε μία περίπτωση που μου είχε τύχει, πρώτα απ’ όλα ενημέρωσα τον υπαίτιο ότι αν δεν φύγει άμεσα από την αίθουσα, επιβαρύνει ιδιαίτερα τη θέση του, όταν θα βρεθεί (γιατί θα βρεθεί) ενώπιον του ΠΣ.

  Στη συνέχεια διέκοψα το τουρνουά, ενημέρωσα τους παρευρισκόμενους ότι θα συνεχιστεί όταν βγει ο υπαίτιος από την αίθουσα. Επίσης ενημέρωσα τον υπαίτιο ότι σε 1 λεπτό σκοπεύω να καλέσω την αστυνομία.

  Πιστεύω ότι δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ασκήσεις βία, γιατί αυτόματα βρίσκεσαι εν αδίκω.

  #1366

  Εννοείται ότι δεν υπάρχει δικαίωμα να ασκήσεις βία, οι επιλογές έπρεπε να μπουν χάριν γέλιου. Το όλο σκεπτικό της ερώτησής μου, βασίζεται στα “όπλα” που έχουμε στη διάθεσή μας. Το μπριτζ, είναι ερασιτεχνικό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οικονομικές απολαβές κατά κανόνα και ο παίκτης δεν ζημιώνεται υλικά αν αποβληθεί και πάρει και έναν αποκλεισμό για Χ χρονικό διάστημα από το ΠΣ. Στο ποδόσφαιρο ας πούμε, οι κόκκινες κάρτες (απευθείας) επισύρουν τιμωρία Χ αγωνιστικών και η ομάδα σου αναλόγως συμβολαίου, μπορεί να σου επιβάλλει πρόστιμο ή στέρηση ποσοστού αποδοχών αναλόγως ρήτρας. Επιπλέον, αναλόγως σοβαρότητας παραπτώματος, μπορεί να επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο από τη διοργανώτρια αρχή κλπ.

   

  Στην περίπτωση που αναφέρεις, αν όντως καλούσες την αστυνομία, ποια πιστεύεις θα ήταν η εξέλιξη όταν:

  α) Η ιδιότητά σου ως διαιτητής, αποδεικνύεται μόνο με την επίδειξη της επετηρίδας, ούτε επαγγελματική ταυτότητα διαθέτεις, ούτε υπάρχει σύνδεσμος διαιτητών και στις απλές ημερίδες ούτε κάποιο συμφωνητικό ανάθεσης.

  β) Το “όργανο” δεν έχει ιδέα τι είναι το μπριτζ και σιγά μην κάτσει να πάρει την ευθύνη και να δει ποιος έχει δικαίωμα να κάνει τι. “Όλοι στο τμήμα να τα πείτε με τον Διοικητή”.

  γ) Οραματίσου το σκηνικό να προσπαθείς να εξηγήσεις στο όργανο, εν μέσω πανικού στην αίθουσα, περί αθλητικής αναγνώρισης του Μπριτζ γενικά και του Σωματείου, περί αγωνιστικού χώρου κατηγορίας Δ, περί Εθνικού Διαιτητή, περί ΔΚΑΜ και τις εξουσίες του Διαιτητή όταν αυτός/ή το μόνο που θα βλέπει είναι 10 τραπέζια να παίζουν χαρτιά.

  #1367

  Έχει συμβεί στο παρελθόν, από άλλον διαιτητή. Ίσχυσε το (α) και ο υπαίτιος αποχώρησε.

  Σε ό,τι αφορά στις ποινές που θα έχει ο υπαίτιος, αυτό φυσικά αφορά το Π.Σ. Γενικώς, για όποιος “το παρακάνει” το διάστημα παραμονής εκτός μπριτζ μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.