Γενικά θέματα Λανθασμένη εξήγηση και πιθανή ζημία.

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #1286

  Είσαι λοιπόν ένας ψηλός Πτυχιούχος Διαιτητής που δραστηριοποιείσαι κάπου στο Ιόνιο, ας πούμε στην Κέρκυρα. Έχει έρθει η ώρα να κάνεις τον τριήμερο προκριματικό για το ΠΠΖΚ και ετοιμάζεις ένα τουρνουά 3 τραπεζιών για την 1-6 και ένα των 4 τραπεζιών για τον ενιαίο 1-12/12-16. Είσαι και παίζων πανάθεμά σε! Ντουπλικάρεις ένα σετ των 25 και ένα σετ των 28, βάζεις καρτέλες κινήσεων στα τραπέζια (να ταιριάζει και το χρώμα τους στο χρώμα των διανομών όπως ο κος Μπάλλας έχει γράψει στη διάλεξή του “ο ρόλος του Διαιτητή”), ρυθμίζεις παραμέτρους στο PS, στέλνεις στα Bridgemate και πάμε. Οι πρώτες δύο μέρες περνάνε ήσυχα και έρχεται η τρίτη ημερίδα. Σε καλεί λοιπόν μια Δύση μετά το τέλος της εκτέλεσης και σου αναφέρει ότι έχει λάβει λανθασμένη πληροφόρηση και αν είχε τη σωστή θα έπαιζε άλλο συμβόλαιο. Τίμιος γαρ, ζητάς να μην σου πουν τίποτα παραπάνω καθώς θα την παίξεις στον 6ο γύρο ως ΒΝ όμως, να γράψουν το σκορ ως έχει και θα την ελέγξεις στο τέλος. Ζητάς επίσης να σου γράψουν την αγορά. Αφού έχει τελειώσει το τουρνουά, και μέχρι να τελειώσουν και οι 1-6, παίρνεις μπροστά σου τη διανομή 23, αφού οι αναίτιοι σου έχουν πει ότι διεκδικούν 6.

   

  Ν/Όλοι

  98
  Q74
  AJ8754
  83
  AQ54
  108
  Q
  AKQ542
  KJ106
  A53
  K1063
  109
  732
  KJ962
  92
  J76
  Δύση Βορράς Ανατολή Νότος
  P
  1 2* X** 2
  3 P 3NT

  Το 2 εξηγήθηκε ως “διχρωμία τα μαζέρ” και το Χ ως “τιμωρεί το ένα ή και τα δύο”. Σου λένε επίσης ότι στο τέλος της αγοράς, ο Β είπε “να εξηγήσω?”, γεγονός το οποίο κάνει σαφές στο τραπέζι ότι κάτι δεν έχει πάει καλά στην αγορά. Κάρτες συμβάσεων δεν υπάρχουν, τίποτα ευρωπαίοι είμαστε να έχουμε τέτοιο πράμα σε Προκριματικό? Οι υπαίτιοι δεν είναι σταθερό ζεύγος, ψιλοπαίζουν όμως μαζί τον τελευταίο καιρό. Η Δ λοιπόν υποστηρίζει ότι αν είχαν τη σωστή εξήγηση, θα έβρισκαν τις 6 πίκες. Οι συχνότητες δε σε βοηθάνε και πολύ λόγω μικρού πλήθους, αλλά στις 4 εγγραφές της 12-16, έχουμε 2*-1430, 1*-680, 1*-660. Στο δικό σου τραπέζι, όπου κρατούσες το χέρι του Β και έκανες παρεμβολή 1, η Α είπε 1 και η Δ έκανε splinter και το βρήκαν εύκολα.

  Ναι, υπάρχει λανθασμένη εξήγηση, αποφασίζεις λοιπόν να ερευνήσεις κατά πόσο αυτή η εξήγηση ζημίωσε τους αναίτιους. Ταυτόχρονα, υπάρχει και αθέμιτη πληροφόρηση από το “να εξηγήσω?” του Β, γεγονός το οποίο μάλλον βολεύει τους αναίτιους στο να ξέρουν την κατανομή. Ρωτάς λοιπόν τους αναίτιους πως θα πήγαινε η αγορά, αν είχαν τη σωστή εξήγηση. Και με ανοιχτά τα χέρια, δεν μπορούν να σου δώσουν μια ακολουθία η οποία θα τους οδηγήσει στις 6!!! Η Δ συνεχώς σου λέει ότι δεν ξέρει τι θα έκανε, δεν ξέρει τι θα αγόραζε ο συμπαίκτης της, δεν θα ρώταγε άσσους, μετά θα ρώταγε άσσους, δεν ξέρει τι θα έκανε αν ο συμπαίκτης έλεγε Χ και μετά την πήγαινε 4 και γενικά υποστηρίζει ότι με κλειστά φύλλα και πάνω στο τραπέζι θα το έβρισκε όταν με ανοιχτά δεν έχει πει καμία από τις μαγικές λέξεις “cuebid” ή “splinter”.

  Αποφασίζεις ότι δεν σε έπεισαν οι εξηγήσεις τους και ότι ακόμα και με τη σωστή εξήγηση, δεν θα μπορούσαν να βρουν το σλεμ. Λόγω βαθμολογίας, αφήνεις το σκορ ως έχει, αν το παιχνίδι ήταν MPs θα το άλλαζες σε 4+2.

  Καλώς αποφάσισες, ή ξύπνησε μέσα σου η Επιτροπή Εφέσεων, την είδες δικαστής με τήβεννο και είπες να προσέλθει ο μάρτυς ο οποίος δεν σε έπεισε?

  #1294

  Αν η παρεμβολή είναι 1 τα πράγματα είναι πιο εύκολα, εδώ όμως ο Β είπε 2 είτε μας αρέσει είτε όχι τώρα έστω ότι η εξήγηση είναι ότι είναι ποιες είναι οι πιθανές αγορές της Α;

  πιο πιθανή μου φαίνεται εμένα το 2ΝΤ τώρα το σλεμ απομακρύνεται σαφώς γιατί η Δ ξέρει τις αξίες καρό στους 10-11 πόντους της Α, έστω όμως (αναίτιος είναι στο κάτω κάτω) ότι λεει και 3  και άντε και παίρνει και φιτ, θα ρωτήσει άσσους; Μάλλον σταθμισμένη βαθμολογία είναι το σωστό αλλά στα ποσοστά δεν θα δώσω και πολυ στο 6, και επειδή τα weighed είναι ότι του κατέβει του καθένα μας θα έλεγα 70-30 (βάζοντας μέσα και το 10% επειδη είναι αναίτιος, στην καρδιά μου τους δίνω ένα 20%)

  #1295

  Καλημέρα Ναταλία.

  Όπως είδες στο ποστ μου, δεν αναφέρθηκα καν σε πιθανές αγορές. Αυτό, γιατί ρώτησα τους αναίτιους πως θα πήγαιναν την αγορά έχοντας τη σωστή πληροφορία και δεν μου έδωσαν ούτε μία ακολουθία η οποία οδηγεί σε σλεμ και μάλιστα με ανοιχτά φύλλα. Έδειχναν μάλιστα σίγουροι ότι η Α θα πει Χ ακόμα και αν λάβει εξήγηση “Weak στα καρά”. Σε μία τέτοια περίπτωση, υπάρχει νόημα να ερευνήσω πως θα πήγαινε η αγορά, όταν μου έχουν παρουσιάσει 3 διαφορετικές ακολουθίες και καμία δεν οδηγεί σε σλεμ? Το “δεν ξέρω αν θα ρωτούσα άσσους” που μου είπε η Δ (1-2-Χ-2-2-4-Π-?) με τα 4 χέρια ανοικτά, εγώ το μεταφράζω ως “δεν θα ρωτούσα άσσους” με τα φύλλα κλειστά. Υπάρχει νόημα στο να ψάξω πιθανότητες όταν έχω δεδομένες απαντήσεις?

  Νομίζω πως το 20% που σταθμίζεις το σλεμ στο σκεπτικό σου, είναι κάπως…ψυχοπονιάρικο! Αν στις ερωτήσεις που έκανα άκουγα σε οποιαδήποτε στιγμή τις λέξεις “cuebid” ή “splinter”, θα το έδινα αυτόματα. Και όχι σταθμισμένα, ακόμα και με κίνδυνο να κατηγορηθώ ότι το να δώσω 6= είναι προς όφελός μου μιας και ανεβάζει το datum των Α/Δ και μειώνει τις απώλειές μου μιας και στο δικό μου τραπέζι οι Α/Δ το πήγαν.

  #1357

  Παρότι οι αναίτιοι δεν βρήκαν στην ώρα τους την ‘σωστή΄αγορά που ενδεχομένως τους οδηγεί στο σλεμ, εσύ οφείλεις να κάνεις γκάλοπ, έχεις ενδέιξεις από τις συχνότητες ότι το αίτημα της ΑΔ έχει υπόσταση. Το γκάλοπ θα το κάνεις αφού πρώτα βγάλεις προσωρινά αποτελέσματα, γιατι μέχρι να βρεις αντίστοιχα ζευγάρια στο πανελλήνιο να τους κάνεις τις κατάλληλες ερωτήσεις θα ξημερώσεις! Και τότε θα δεις αν κάποιοι, και πόσοι, θα το πηγαίνανε…

   

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.