Perfect Score / Bridgemates Εγχειρίδιο Διεξαγωγής Αγώνων

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #1341

  Όπως είχα αναφέρει και σε άλλο θέμα, ξεκίνησα τη συγγραφή ενός εγχειριδίου διεξαγωγής αγώνων με δύο σκοπούς κατά νου: α) τη διευκόλυνση διαιτητών, κυρίως νέων, ιδιαίτερα όταν καλούνται να διοργανώσουν έναν αγώνα που δεν έχουν ξανακάνει και β) την ύπαρξη ενός χρηστικού οδηγού ο οποίος θα είναι πολύ χρήσιμος σε αθλητές που σκέφτονται να ασχοληθούν με τη διαιτησία. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω “φίρμα” από κάτι τέτοιο και απώτερος σκοπός είναι να αποτελέσει έγγραφο της ΕΟΜ ώστε να είναι διαθέσιμο σε όλους και φυσικά τα στοιχεία του Perfect Score να ενσωματωθούν στο ανάλογο Wiki.

  Το πρώτο κομμάτι της συγγραφής τελείωσε και ήδη το αρχείο έχει πάει στον Φίλιππο για προσθήκες και διορθώσεις. Όταν επιστρέψει σε μένα, θα τις ενσωματώσω και θα περάσω και screenshots από τις διαδικασίες (σκέφτομαι και links για βίντεο τα οποία ίσως φτιάξω). Περισσότερα από ένα μυαλά είναι προφανώς καλύτερα οπότε η συμβολή όσο περισσότερων διαιτητών είναι καλοδεχούμενη. Προτιμώ να γίνει λίγο “μπρος-πίσω” η διαδικασία προτάσεων και ενσωμάτωσης ώστε όταν θα το στείλω στον Τάκη να είναι σχεδόν ολοκληρωμένο.

  Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με μορφοποίηση και κάποια σημεία κοινά σε διάφορα είδη αγώνων επαναλαμβάνονται. Επίσης, είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να κάνω πολύ καλύτερη δουλειά αν είχα το χρόνο να ασχοληθώ λίγο περισσότερο. Για αρχή, θα παραθέσω τη θεματολογία την οποία έχω καλύψει (ή έτσι νομίζω τουλάχιστον) και θα ήθελα προτάσεις τύπου brainstorming ώστε να δω αν το έχω καλύψει.

  Θεματολογία.

  Α. Εισαγωγή (κάποια πράγματα για το έγγραφο)

  Β. Χρήση ντουπλικατιέρας (παραγωγή αρχείων, εισαγωγή έτοιμων αρχείων, διαδικασία, αντιμετώπιση συχνότερων προβλημάτων)

  Γ. Χρήση συστήματος Bridgemate (περιγραφή, λειτουργία, σετάρισμα τερματικών, σετάρισμα server, ρυθμίσεις BCS και περιγραφή των επιλογών, μενού TD, λειτουργίες DDS και παραγωγή hand Records, αρχεία καταγραφής, αναβάθμιση BCS/Server Firmware/Firmaware τερματικών, αναφορά στην εφαρμογή την οποία θα εμπλουτίσω με αναλυτική λειτουργία της)

  Δ. Perfect Score (Ιστορικό, περιγραφή επιλογών μενού, υποστηριζόμενοι αγώνες και λεπτομέρειές τους, έξτρα επιλογές αγώνων όπως Swiss/KO κλπ, πολυήμερα)

  Ε. Διεξαγωγή αγώνων (αναλυτική ροή εργασιών για αγώνες εκτός από ιδιάζουσες περιπτώσεις πχ τελικός Ομάδων όπεν, γενικές και ειδικές οδηγίες προετοιμασίας, ανάλυση διαξαγωγής ειδών αγώνα και πολυημέρων, διαδικασίες ολοκλήρωσης αγώνα, διεξαγωγή προκριματικών)

  ΣΤ. Άλλα χρήσιμα για το διαιτητή (υποχρεωτικός και προαιρετικός εξοπλισμός, λογισμικό)

  Ζ. Περιγραφή διοργάνωσης Περιφερειακού Πρωταθλήματος Δυτικής Ελλάδας 2019 το οποίο “έτρεξε” ο Δ. Μπάλλας μαζί με τον Ε. Ζαπάρτα και είχα τη χαρά να βοηθήσω αρκετά στην οργάνωση και τη διεξαγωγή.

   

  Όσο περισσότεροι ασχοληθούμε με την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας (και τυχόν ανανεώσεων που θα χρειαστούν στο μέλλον), τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουμε στη διάθεσή μας εμείς και τα νέα “φυντάνια” ένα εργαλείο το οποίο θα λύνει πολλά προβλήματα άμεσα.

  #1342

  Εξαιρετικά, Τρύφωνα.

  Εκ μέρους όλων, σ’ ευχαριστούμε. Θα υπερτονίσω την τελευταία σου φράση:

  Όσο περισσότεροι ασχοληθούμε με την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας (και τυχόν ανανεώσεων που θα χρειαστούν στο μέλλον), τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουμε στη διάθεσή μας εμείς και τα νέα “φυντάνια” ένα εργαλείο το οποίο θα λύνει πολλά προβλήματα άμεσα.

  #1344

  Το ξεκινήσαμε που το ξεκινήσαμε το εγχείρημα, μπήκα στη διαδικασία να βρω αν υπάρχει κάτι παρόμοιο σε άλλη χώρα. Έπεσα λοιπόν στο εγχειρίδιο διαιτητών της Νέας Ζηλανδίας εδώ. Δεν το έχω μελετήσει ακόμα αλλά η δομή του μου φαίνεται πολύ καλύτερη από τη δική μου.

  #1372

  Ενημερώνω γενικά ότι το πρώτο draft έχει ολοκληρωθεί και έχει ήδη σταλεί στον Τάκη για προσθήκες, βελτιώσεις και διορθώσεις.

  #1507

  Από ότι φαίνεται, είμαστε έτοιμοι με την 1η έκδοση. Έχουν γίνει ότι διορθώσεις μπορούσαν να γίνουν, προστέθηκε και η διαδικασία για ομάδες με τριολέ και χρήση Bridgemates στο τριολέ (thanks Takis) και έχει σταλεί σε φίλη φιλόλογο για τελικό έλεγχο. Οπότε Τάκη να το περιμένεις για να το προωθήσεις στην ΚΕΔ.

   

  Σε επόμενες αναθεωρήσεις, θα μπει και ένα κειμενάκι που έχω γράψει για το Seeding καθώς και Screenshots από τις διαδικασίες που περιγράφονται γενικώς.

Επισκόπηση 5 δημοσιεύσεων - 1 έως 5 (από 5 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.