Γενικά θέματα Delayed 1NT

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #1471

  Καλημέρα σας, εχτές μου έτυχε κάτι σπανιότερο των συνηθισμένων και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας, και να μου πείτε τις απόψεις σας…

   

  Δύση Βορράς Ανατολή Νότος
  Pass* Pass
  Pass 1 1NT** 2
  3***
  75
  AJ974
  J3
  AKQ2
  A64
  Q6
  94
  J98743
  KQ8
  K52
  AK1072
  65
  J10932
  1083
  Q865
  10

  Με καλεί η Ανατολή, ενώ έχει αγοράσει η Δύση, και μου λέει μακριά από το τραπέζι, ότι μπερδεύτηκε και αντί για 1ΝΤ είπε Πάσο. Προφανώς μετά το πάσο της Δ δεν τίθεται θέμα, αλλά και πριν το πάσο επίσης δεν τίθεται θέμα αλλαγής. Η αγορά συνεχίστηκε όπως στο διάγραμμα.

  Το θέμα μου είναι αν η εξέλιξη της αγοράς θα μπορούσε να έχει επηρεαστεί από την αθέμιτη πληροφόρηση της κλήσης της Α, και αν ναι τουτοιοτρόπως;

  Θα ήθελα την τοποθέτησή σας

  Υ.Γ το ζευγάρι δεν είχε συνεννοηθεί αν παίζει Lebensohl, και σίγουρα δεν είχε συνεννοηθεί στην συγκεκριμένη sequence τι είναι το 1ΝΤ 🙂

  ΥΓ 2 Πριν από την αντάμ εκτός σειράς που ακολούθησε, η Ανατολή εξήγησε ότι είναι όλα φυσικά, όταν ρωτήθηκε από τον Βορρά τι είναι το 3. Μάλιστα η Α τον “μάλωσε” που ρώτησε μεμονομένα για το 3, και όχι για όλες τις αγορές, λέγοντάς του ότι αυτό ενδέχεται να μεταφέρει αθέμητη πληροφόρηση για τα σπαθιά. Και συμπληρωματικά τον συμβούλευσε όποτε έχει αμφιβολία για μια αγορά των αντιπάλων, να τους ρωτάει αν όλες οι αγορές τους είναι φυσικές…

  #1472

  Από πασαρισμένο, το 1ΧΑ ως άμεση παρεμβολή μου ακούγεται σαν max του πάσο με 5-4 τα μινέρ. Μάλιστα, ελλείψει κοντρ, θα συμπλήρωνα ότι έχει και 2φυλλο ή σόλο πίκα. Με αυτό το σκεπτικό, η αγορά 3 της Δύσης είναι απόλυτα φυσιολογική και φυσικά μη επιτακτική.

  ΥΓ 2 Δηλαδή η Ανατολή, που είπε σε όλο το τραπέζι τα φύλλα της, έκανε παρατήρηση στον Βορρά για μετάδοση αθέμιτης πληροφόρησης; Ελπίζω να μην παρέμεινε άγραφο το ποινολόγιό σου.

   

  #1475

  Καλημέρα κύριοι.

  Η Α κάλεσε μεν το διαιτητή αλλά μακριά από το τραπέζι, σωστά; Οπότε στην ουσία δεν υπάρχει αθέμιτη per se αν έχω καταλάβει καλά. Μόνο το ότι “για να κάλεσε διαιτητή, κάτι έγινε”. Το “τι” όμως, παραμένει άγνωστο για το τραπέζι οπότε δεν βλέπω αθέμιτη. Τώρα ως προς τη συνέχεια της αγοράς, το 3 φαίνεται λογικότατη εναλλακτική. 8 στους 10 θα έβλεπαν το 1ΧΑ ακριβώς όπως το περιγράφει ο Τάκης, 1 στους 10 θα το έβλεπε ως 10-11 με κατανομή ΧΑ και ο τελευταίος θα ξεχνούσε το αρχικό πάσο και θα το θεωρούσε ως 1ΧΑ δυνατό άνοιγμα (με μία δόση χιούμορ το τελευταίο).

   

  Με ιντριγκάρει η συμπεριφορά της Ανατολής:

  1. Δεν είναι χτεσινός. Γνωρίζει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για να μη μεταδώσει αθέμιτη.
  2. Του κόβει λίγο περί κανονισμών. Γνωρίζει ότι δεν πρέπει να ρωτάμε για μεμονωμένες αγορές.
  3. “Μπερδεύτηκε” (???)
  4. Παρά το μπέρδεμά του, αγόρασε μετά κάτι το οποίο “ξέρει” ότι δεν θα μεταδώσει το σκοπούμενο μήνυμα (παίζει με εντελώς αρχάριο μιας κάποιας ηλικίας που πιθανόν θα δει το 1ΧΑ και θα το θεωρήσει δυνατό;). Ξαναμπερδεύτηκε και δεν αγόρασε 2; Ότι και να κάνει, πάνω από 10-11π είναι αδύνατο να δείξει.
  5. Η εξήγηση “όλα φυσικά” αφού έχει λήξει η αγορά, είναι αρκετή;

  Όπως το βλέπω, το 3 στέκει σαν αγορά και την αφήνω. Αν η πληροφορία για το “ξεχασμένο” ΧΑ δεν πέρασε στο τραπέζι πριν λήξει η αγορά (ομιλία με το διαιτητή μακριά από το τραπέζι), λευκό και το ποινολόγιο. Όχι λευκό όμως για το “μάλωμα”: καλό είναι να μεταδίδουμε κάποιες τέτοιες γνώσεις, αλλά όχι με στυλ “εγώ ξέρω τους κανονισμούς και μη κάνετε του κεφαλιού σας”, όπως αντιλαμβάνομαι εγώ το “μάλωμα”.

  #1478

  Καλημέρα κι από μένα.

  Αν η Δύση έχει παρόμοιο επίπεδο γνώσης των κανονισμών με την Ανατολή, είναι πολύ εύκολο να διαγνώσει, μετά την κλήση του διαιτητή, ότι “κάτι τρέχει” στη διανομή. Άρα αθέμιτη υπάρχει (σίγουρα είχε άνοιγμα και δεν το αντιλήφθηκε, τι άλλο μπορεί να ζητάει από το διαιτητή μακριά από το τραπέζι από το να αλλάξει το αρχικό πάσο;). Όμως, η αθέμιτη γίνεται αθέμιτη όταν κάποιος την εκμεταλλευτεί.

  Νομίζω ότι η συνέχεια της αγοράς δεν είναι επιλήψιμη, όπως στέκουν τα φύλλα. Ότι και να σημαίνει το 1ΝΤ, είτε μάξιμουμ του πάσο είτε 5-4 τα μινέρ (σίγουρα όχι 15-17), δείχνει διάθεση συναγωνισμού και η Δ με 7π. και 6-φυλλο καλά κάνει και αγοράζει 3 (δεν ξέρουμε βέβαια πώς είναι η vulnerabitily, εκεί ίσως να είχαμε κάποιους ενδοιασμούς στη 2η εναντίον 1ης, αλλά αφού δεν το ανέφερε ο Μίλτος μάλλον είναι αδιάφορο).

  Για θάνατο δια λιθοβολισμού θα καταδικάζαμε τη Δ αν είχε κανένα δεκάρι χέρι και μπουμπούνιζε το τρίτο ΧΑ, τώρα απαλλάσσεται…

Επισκόπηση 4 δημοσιεύσεων - 1 έως 4 (από 4 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.