Γενικά θέματα Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #1565

  Καλημέρα και Χρόνια Πολλά.

  Εορταστική μεν η περίοδος, αλλά η δουλειά δε λείπει (ας είναι καλά οι αδιόρθωτοι μπριτζέρ που, αφού κάνουν την πατάτα, μετά φωνάζουν το διαιτητή να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία).

  Χθεσινό το περιστατικό, με το Ν να εκτελεί 6 κούπες και να έχει δώσει μία λεβέ πριν το δίφυλλο φινάλε του παρακάτω διαγράμματος:

  -
  -
  -
  A x
  -
  -
  -
  K x
  -
  -
  -
  J 10
  -
  -
  -
  Q x

  Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης και πριν φτάσουμε στα δύο τελευταία φύλλα, η Α έχει σχολιάσει:  «Δε μας δίνετε μια από σπαθί να τελειώνουμε γιατί έχουμε αργήσει;» κάτι που δεν έγινε δεκτό από το Ν, αλλά προκάλεσε και την αντίδραση της Δ, του στυλ «μη μιλείς και παίζε…»

  Στη δωδέκατη λεβέ, λοιπόν, η Δύση που έχει την έξοδο βγαίνει κάτω από το Ρήγα, μικρό, ο Βαλές, μικρό!!!

  Μετά από ένα δευτερόλεπτο σαστιμάρας, ο εκτελεστής λέει: «Α, το Βαλέ βάλατε; Μπορώ να αλλάξω το φύλλο μου;». Director!!!

  Ο έρμος ο Director εξηγεί στο δύσμοιρο εκτελεστή ότι, με βάση την περιγραφή των γεγονότων, το φύλλο του θεωρείται παιγμένο, ότι αφού κλήθηκε στο τραπέζι πρέπει να αποφασίσει με γνώμονα τους νόμους και πουθενά οι νόμοι δε δίνουν το δικαίωμα σε έναν παίκτη να διορθώσει ένα χοντρό λάθος που έκανε από απρόσεκτο παίξιμο.

  Η δικαιολογία του εκτελεστή ήταν ότι με τον τρόπο που κρατούσε ο αμυνόμενος το φύλλο του δε μπορούσε να το δει καλά και πίστεψε ότι ήταν ο Ρήγας μετά και το προηγηθέν σχόλιο και ότι αν είχε δει ότι ήταν ο Βαλές ήταν προφανές το παίξιμο της Ντάμας για να του απαντήσω: «και αφού έχεις τον Α στο μορ γιατί δεν πετάς τη Ντάμα στο Ρήγα, αφού δεν τη χρειάζεσαι;», ανακοινώνοντας ότι το σκορ του τραπεζιού στέκει (μία μέσα).

  Κατά τη διάρκεια του επόμενου γύρου, η Α – είτε από τύψεις λόγω και του εορταστικού χαρακτήρα της ημερίδας είτε μετά από παρότρυνση της Δ – μου ζήτησε να διορθώσω το σκορ προς όφελος των ΒΝ, αλλά δεν το έκανα. Καλά έκανα;

  Μ’ αυτά και μ’ αυτά ούτε ένα μελομακάρονο δε μας αφήνουν να απολαύσουμε…

  Καλή Χρονιά σε όλους, με Υγεία!!!

   

  …και χωρίς άλλα κλειδαμπαρώματα, μπουχτίσαμε μπλιο!!

  #1567

  Προφανώς!!!

  Τους έρμους τους άλλους τους ΒΝ τους ρώτησε κανείς αν θέλουν να φάνε… τις 6 κούπες στο κεφάλι, από το εν λόγω ζευγάρι!

  Καλή χρονιά!

  #1568

  Κρίμα, ο Νότος έχει την συμπάθεια μας αλλά το σκορ παραμένει 6-1.

  να αλλάξω λίγο το πρόβλημα και τώρα ο Ν βάζει μικρό και η Α που μίλησε έχει Κ ξερό και ένα άσχετο, τώρα τι δίνεις?

  #1569

  Καλό παράδειγμα για τον 73 🙂

  Καλά η ΑΔ τις έφαγε τις 6 κούπες!

  Το θέμα είναι τι γίνεται με τον Ν!

  Είναι άξιος της τύχης του, η παραπλανήθηκε και έβγαλε λανθασμένο συμπέρασμα από το σχόλιο;

  Τι θα έπαιζε ο Ν, αν δεν είχε μιλήσει η Ανατολή; Θα έβαζε μικρό, ή θα πήγαινε για Κ ξερό! Τώρα μάλλον χρειαζόμαστε όλη τη διανομή και το play για να αποφασίσουμε…

   

   

  #1570

  Όλοι όσους ξέρω, με σόλο Κ θα σφύριζαν αδιάφορα μην τυχόν και δείξουν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στα σπαθιά, οπότε αν υπήρχε κάποιος που θα έκανε τέτοιο σχόλιο με τον ξερό ρήγα θα έτρωγε αμέσως (εκτός από τις 6 κούπες) μπαν από τον πάγκο με τα κιοφτεδάκια που έλεγε και ο Ζήκος (ζοματάνε τα ρημάδια, ζοματάνε…!!)

  Για το σκορ του Ν βλέπεις τις αγορές, την εκτέλεση, τις συχνότητες και δίνεις ένα weighted (κάτι σε 70% 6-1 και 30% 6= μου μοιάζει λογικό, εκτός κι αν όλοι τις έχουν χώσει ή όλοι τις έχουν βγάλει, που σημαίνει ότι υπήρχαν κι άλλα στοιχεία να ληφθούν υπόψη)

  #1572

  Καλησπέρα σας και καλή χρονιά. Διακοπάριζα όπως καταλαβαίνετε και δεν ασχολήθηκα πιο πριν.

  Κατ’ αρχάς, θαυμάζω τον εκτελεστή! Βρήκα τη διανομή (https://results.hellasbridge.org/149088/board/8) και βλέπω ότι αφού κερδίσει την αντάμ και παίξει ένα γύρο ατού ώστε να δει τα μαντάτα, πρέπει να παίξει όλα τα ατού, δύο γύρους πίκα (αν έφαγε αντάμ καρώ) και μετά καρά μέχρι να κόψει η Δ ή ένα γύρο πίκα ακόμα (αν έφαγε αντάμ πίκα) και μετά καρά μέχρι να κόψει η Δ για να καταλήξει στο 2φ φινάλε που βλέπουμε! Αν η Δ αρνηθεί να κόψει καρώ πετώντας σπαθιά, τότε ο εκτελεστής συνεχίζει με πίκες, οπότε η Δ είτε θα κόψει και θα φάει το εξαιρετικό end play είτε θα ξεράνει το Κ σπαθί μαζί με μία κούπα στο 2φ φινάλε. Και απορώ: μέτρησε ακριβώς την κατανομή, τσεκ. Έπαιξε αλάνθαστα 11 λεβέ, τσεκ. Είναι αδύνατον να παίξει για ξερό Κ την Α (το σχόλιο δεν παίζει να έγινε με ξερό Κ σπαθί εκτός αν η Δ έχει 14 και η Α 12 φύλλα, είτε ο Κ είναι στη Δ, είτε στην Α μαζί με το J), δεν θα έκανε strip το χέρι ώστε να κλείσει τη Δ, τσεκ. Τι συνέβη; Απλά κοιμήθηκε! Και ο ύπνος, δε συγχωρείται δυστυχώς. Ο διάλογος των ΑΔ, μπορεί να πάει στον 68Β2 οπότε no harm done. -1 λοιπόν και 4/10 στη διανομή, το οποίο θα έπρεπε να είναι ακριβώς 5/10 αλλά τι να κάνεις που 2 ζεύγη αποφάσισαν ότι 8φ φιτ σε μαζέρ και 34π δεν φτάνουν για να παίξουν μικρό σλεμ.

  Κρίμα γιατί τα κουνάει τα φύλλα του ο εκτελεστής και, αν ακολούθησε τη γραμμή που αναφέρω, το άξιζε το τοπάκι του.

  Το twist που βάζει η Ναταλία, είναι ενδιαφέρον για εφαρμογή του 73. Έλα όμως που μόλις δει και αυτή τη διανομή ολόκληρη, θα συμφωνήσει ότι ο τρόπος εκτέλεσης που απαιτείται, δεν αφήνει περιθώριο να υπάρχει ξερό σπαθί καθώς η Α δεν έχει κανένα λόγο απολύτως να τον ξεράνει στο 2φ φινάλε! Εκτός αν πετάει φύλλα στην τύχη χωρίς να κοιτάει τα φύλλα του συμπαίκτη και του εκτελεστή!

  #1573

  Δεν έγινε ακριβώς έτσι, Τρύφωνα. Έβαλε το χεράκι της και η Δ, αρνούμενη να κόψει καρό όσο είχε ακόμα πίκα στο χέρι για να αποφύγει το κλείσιμο, κάτι που έγινε στο άλλο τραπέζι που παίχτηκε το ίδιο συμβόλαιο. Σε ένα τρίτο τραπέζι, οι 6 παίχτηκαν από το Β με αντάμ πίκα κι εκεί ο εκτελεστής δεν είχε καμία απολύτως ένδειξη για τα φύλλα της Δ.

  Παικτικά, η αντάμ καρό ίσως δίνει μια αμυδρή ένδειξη ότι είναι σόλο ώστε να πας πρώτα να εισπράξεις τις πίκες, αλλά και πάλι δεν είναι κάτι τόσο φανερό (αν δηλαδή η Δ ξεκίνησε με 2 πίκες και 2 καρά, τότε δεν πρέπει να παίξεις 3η πίκα, αν ξεκίνησε με 3 πίκες και σόλο καρό πρέπει να παίξεις και τις 3 πίκες πριν το καρό).

  Το εντυπωσιακό, βέβαια, τώρα που ξανακοίταζα τη διανομή, είναι ότι ένα ζευγάρι έπαιξε 6ΝΤ με 12 μπάζες κεφαλάτες και το έχωσε… εδώ όμως είναι δουλειά του δάσκαλου, όχι του διαιτητή!!

  #1574

  Ανακαλώ το θαυμασμό μου τότε! Μου το χάλασες Φίλιππε και με κάνεις να θέλω να δώσω το μπουκ μόνο και μόνο για να μάθουν να παίζουν άμυνα!

   

  Αστειάκια πρωινού Τρίτης.

Επισκόπηση 8 δημοσιεύσεων - 1 έως 8 (από 8 συνολικά)
 • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.