Γενικά θέματα Ανεπαρκής αγορά Απάντηση στο: Ανεπαρκής αγορά

#737

Να αναφέρω σε αυτό το σημείο ότι το τελευταίο μου βήμα, η ενημέρωση των παικτών για τις δυνατότητες που τους δίνει ο Ν92 και 93, είναι ένας πιο ευγενικός τρόπος να πω “και άμα δεν σας αρέσει, τραβάτε για έφεση”…

 

Σίγουρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι έχει ο κάθε παίκτης στο κεφάλι του εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Επικαλούμαι το Ν84 με το σκεπτικό ότι χωρίς την ανωμαλία, με απευθείας αγορά 2 από την Α, δεν υπάρχει περίπτωση να μην δώσει το φιτ η Δ (άλλωστε η αγορά της Α δεν είναι limit, εκτός αν παίζουν το CB ως φόρσιγκ με φιτ ή δικό του αυτόνομο χρώμα. Την αυτονομία του χρώματος, την ορίζει ο καθένας ξεχωριστά…). Οπότε, θεωρώ ότι στην προσπάθεια ανάκτησης του πιο πιθανού αποτελέσματος χωρίς την ανωμαλία, το συμβόλαιο στο επ. 3 είναι το πιο πιθανό.

 

Αν όμως θεωρήσουμε ότι η “συνέπεια” που επιβάλλεται από τον Ν27 είναι η μοναδική ενέργεια που μας επιτρέπεται (εφόσον έχουμε σιγουρευτεί ότι δεν συντρέχει λόγος 72Γ), τότε όντως δεν έχει εφαρμογή ο 84 και το αποτέλεσμα μένει ως έχει. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό!

 

Φίλιππε,

 

όπως είπα και σε ένα άλλο thread, καλό είναι οι παίκτες να είναι ενήμεροι για τους κανονισμούς. Μια εποχή, για λόγο που αδυνατώ να καταλάβω, κάποιοι παίκτες είχαν την εντύπωση ότι αν ο εκτελεστής έκανε claim, μπορούσαν να του πουν τι να παίξει! Θα σου πρότεινα να οργανώσεις ένα άτυπο “σεμινάριο” για βασικούς κανονισμούς στον όμιλό σου. Με κάποια παραδείγματα, κατά προτίμηση από σχετικά πρόσφατα συμβάντα και το σκεπτικό που χρησιμοποίησες στην απόφασή σου. Έτσι θα καταλάβουν οι παίκτες, έστω και λίγο, τι γίνεται. Και καλό είναι οι καλοί παίκτες του ομίλου να μάθουν να επιδεικνύουν υπέρ του δέοντος fair play και να μην περιμένουν το λαθάκι του αρχάριου ή μέτριου για να του πάρουν το κεφάλι. Πρόσφατα στον τελικό των ζευγών όπεν, ο συμπαίκτης μου έκανε μια ρενόνς στη 10η ή 11η λεβέ. Ο εκ δεξιών του το παρατήρησε και ο εξ αριστερών του σημείωσε “δεν έχει καμία σημασία, δεν αλλάζει κάτι, άστο”. Εντυπωσιάστηκα είναι η αλήθεια, γιατί σε ένα τελικό ζευγών κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει αρκετές θέσεις στην κατάταξη. Και υπογράφω ότι στον όμιλό μου, δύσκολο το βλέπω να γινόταν κάτι τέτοιο. Και βάζω πρώτο εμένα, θα του είχα πάρει το κεφάλι. Ε, αυτό το περιστατικό το αναφέρω συνέχεια στον όμιλο. Με προτροπή να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, ιδιαίτερα εναντίον αδύνατων αντιπάλων.

 

Η μέθοδος της Audrey Grant είναι εξαιρετική. Δεν έχει προβλέψει μελέτη των κανονισμών δυστυχώς…