Γενικά θέματα Λανθασμένη εξήγηση/αθέμιτη πληροφόρηση Απάντηση στο: Λανθασμένη εξήγηση/αθέμιτη πληροφόρηση

#528

Τρύφωνα, χαίρουμε που είσαι και εσύ ερασιτέχνης και ασχολίσε σαν επαγγελματίας. ο ΔΚΑΜ είναι λαβύρινθος, οι σχολιασμοί κάποιων νόμων που έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται από επίσημους θεσμούς θα μας βοηθήσουν.  Ο Τάκης σε κάποια παρέμβαση του ανέφερε και τον 73Γ1 Νόμο παρεκτροπή  του Βορά  μετά την ΑΠ Exclusion του Νότου. Τρύφωνα, συμφωνώ με το σκεπτικό της απάντησης σου σε μένα, πλην της παραγράφου:

Προσπαθώ να εξηγήσω όσο πιο αναλυτικά μπορώ ότι οι ΒΝ δεν απέκτησαν κάποιο πλεονέκτημα από την παρατυπία. Αντιθέτως, η Δ με τις ενέργειές της έθεσε τον άξονά της σε καθαρό μειονέκτημα, έχοντας (έστω και με παράτυπο τρόπο) όλες τις σωστές πληροφορίες.

Η  παρατυπία του Νότου  να δώσει ΑΠ είναι από τις πιο σοβαρές στο Μπριτζ , λάθος εξήγηση, ανεπαρκής αγορά , αντάμ εκτός σειράς κ.λ.π. είναι παρεκτροπές που δεν γίνονται εσκεμμένα. Το να μιλήσει και να δώσει αθέμιτη πληροφορία και μάλιστα ένας  καλός παίκτης , θεωρώ αδιανόητο να μην απέκτησε πλεονέκτημα ο Βοράς – Νότος, αυτή είναι η άποψή μου, δεν διεκδικώ το αλάθητο.

Η αρχική μου απάντηση 5-4  εξαντλούσε όλη  την αυστηρότητα για την σοβαρή παρατυπία  του Νότου.

Τρύφωνα,   αναθεωρώ την αρχική μου θέση   με το εξής σκεπτικό:  Μετά το κοντρ της Δύσης ο Βοράς δεν έκανε την παρατυπία του 73Γ1  θα έλεγε πάσο ή 5 , στο πάσο ο Νότος θα διόρθωνε στις 5, στις 5 θα έλεγε πάσο.   Η τελική Βαθμολογία για μένα 5+1 , το 6 ανταμείβουμε την παρατυπία του Νότου. Τρύφωνα , αρκετά ασχολήθηκες με αυτές τις παρατυπίες, οι παρατυπίες δεν τελειώνουν ΠΟΤΕ, άκουσες μερικές απόψεις , όλοι μας προσπαθούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για το καλό της διαιτησίας.