Γενικά θέματα Λανθασμένη εξήγηση/αθέμιτη πληροφόρηση Απάντηση στο: Λανθασμένη εξήγηση/αθέμιτη πληροφόρηση

#524

Καλημέρα.

Θα ήθελα να κάνω κι εγώ ένα σχόλιο επί του θέματος  (ή μάλλον εκτός θέματος, αλλά ορμώμενος εξ αυτού).

Παρακολουθώντας τις συζητήσεις που έχουν ανοίξει τις τελευταίες μέρες, με την ευκαιρία της δημιουργίας της σελίδας αυτής, αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολο είναι το έργο του καθένα από εμάς που έχει αναλάβει (επιτρέψτε μου την αγοραία έκφραση) να «τρώει την παπάρα», ώστε οι υπόλοιποι να περνούν ευχάριστα ένα τρίωρο παίζοντας μπριτζ.

Αντιπαρέρχομαι το γεγονός ότι θα πάω στον όμιλο μια ώρα νωρίτερα, ότι θα φύγω μια ώρα αργότερα, ότι θα έχω 2-3 κλήσεις από άλλα τραπέζια κατά τη διάρκεια της ημερίδας, με αποτέλεσμα να σηκωθώ από το τραπέζι μου, αφήνοντας συμπαίκτη και τρέχοντες αντιπάλους στο περίμενε, ότι δε θα παίξω σε κανένα από τα εορταστικά τουρνουά ή στα τριήμερα του ομίλου μου (νομίζω ότι οι συνάδελφοι των περιφερειακών σωματείων κάπου αναγνωρίζουν τον εαυτό τους μέσα σε όλα αυτά· ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε κι εμείς εν ενεργεία παίκτες, αλλά οι ευκαιρίες μας στην επαρχία εξαντλούνται στις ημερίδες 5<sup>ης</sup> βαθμίδας – μια ή το πολύ δυο φορές την εβδομάδα – και στα προκριματικά των πανελλήνιων πρωταθλημάτων).

Το πρόβλημα είναι ότι καλούμαστε να απονείμουμε δικαιοσύνη έχοντας να κάνουμε με παίκτες επιπέδου Meckstroth, με παίκτες επιπέδου Σαράτση και με παίκτες επιπέδου Σαράτση που νομίζουν ότι είναι ο Meckstroth και ο Μπάλας μαζί, δύο σε ένα. Και καλούμαστε να απονείμουμε δικαιοσύνη γρήγορα και σωστά, όσο διαρκεί η ημερίδα, άντε και η περίοδος διόρθωσης, έχοντας να αντιμετωπίσουμε, αρκετές φορές, θέματα που σηκώνουν πολλή κουβέντα και δέχονται περισσότερες από μία ερμηνείες.

Ο Τρύφωνας έχει σπαταλήσει ανθρωποώρες και φαιά ουσία για ένα πρόβλημα στο οποίο έπρεπε να απαντήσει οριστικά και τελεσίδικα μέχρι να ανεβάσει τα αποτελέσματα στο Παγκόσμιο Ταυτόχρονο. Το αν η απόφαση του ήταν σωστή ή λανθασμένη είναι υπό συζήτηση και τον «βασανίζει» ακόμα μετά από μια διετία. Ακόμη και τώρα, ψάχνουμε να βρούμε ανθυπολεπτομέρειες για μια διανομή που – βάζω στοίχημα –  οι εμπλεκόμενοι την ξέχασαν την επόμενη μέρα.

Για να μπω και λίγο στο θέμα, νομίζω ότι η ερώτηση της Δύσης έγινε για να επιβεβαιώσει την υποψία της ότι είναι κάτι σε splinter και να τη ρίξει, δίνοντας στην Ανατολή το μήνυμα «βγες σπαθί», με σφραγίδα και με βούλα. Είναι ίδιον των παικτών χαμηλομεσαίας δυναμικότητας (επιπέδου Σαράτση που έλεγα παραπάνω) να φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν και να μην αφήνουν τους αντιπάλους να τα κάνουν μούσκεμα από μόνοι τους. Απλά, όταν άκουσε το Βορρά να του δίνει διαφορετική εξήγηση από αυτή που περίμενε και το Νότο να παρεμβαίνει έκπληκτος, δίνοντας του ουσιαστικά μια θεμιτή γι αυτόν, αλλά αθέμιτη για τον αντίπαλο πληροφορία, δεν είχε τη μπριτζιστική ευστροφία να περάσει πάσο και να περιμένει την επανόρθωση από το διαιτητή, αλλά έκανε αυτό που είχε προαποφασίσει. Ποιος του φταίει;

Υ.Γ. Τρύφωνα, η μεταφρασμένη εκδοχή του ΙΜΗΟ τα σπάει!!