Γενικά θέματα Λανθασμένη εξήγηση/αθέμιτη πληροφόρηση Απάντηση στο: Λανθασμένη εξήγηση/αθέμιτη πληροφόρηση

#507

Και εγώ ερασιτέχνης είμαι, που αν δεν ήταν απαραίτητη η ύπαρξη ενός πτυχιούχου για τα 3ης και 4ης βαθμίδας στον Όμιλό μου, δεν νομίζω να είχα ασχοληθεί.

 

Ανταπαντώ χάριν διαλόγου: Ο Ν16Β3 που επικαλείσαι, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες διατάξεις του Ν16, παραβλέπει μία ενέργεια: το κοντρ της Δύσης. Χωρίς το κοντρ, και με την προϋπόθεση ότι ούτε η Α θα κοντράρει μετά το πάσο του Β, δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για το αποτέλεσμα της διανομής το οποίο θα είναι 5-4. Στο σκεπτικό σου, υποστηρίζεις συμπερασματικά (όχι ρητά)ότι οι ΒΝ και συγκεκριμένα ο Β, απέκτησε παράνομο πλεονέκτημα από την αθέμιτη πληροφόρηση. Αν θεωρήσουμε ότι η λογική του εναλλακτική είναι το πάσο, ο Ν δεν πρόκειται να μείνει μετά το Χ της Δ. Και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει αυτό καθώς δεν έχει υποχρέωση να αγοράσει βάσει εξήγησης συμπαίκτη αλλά βάσει συμφωνίας. Στη συμφωνία τους λοιπόν, το πάσο μετά το Χ δείχνει μονό αριθμό keycards 1 ή 3, προφανώς 1 για το Ν. Οπότε ο Ν οπωσδήποτε θα πει 5. Τώρα ο Β ξυπνάει και καταλαβαίνει τι έχει παιχτεί. Το αν δικαιούται να αγοράσει 6 ή όχι, είναι άλλη ιστορία. Δεν μπορούμε ούτε να αφαιρέσουμε το Χ από τη Δ, ούτε να υποχρεώσουμε το Ν να πασάρει τα 5 κοντρέ. Και μεγάλο πρόβλημα είναι το ότι το ΧΧ του Β, στέκει σαν αγορά ότι και να είναι το 5 του Ν.

 

Προσπαθώ να εξηγήσω όσο πιο αναλυτικά μπορώ ότι οι ΒΝ δεν απέκτησαν κάποιο πλεονέκτημα από την παρατυπία. Αντιθέτως, η Δ με τις ενέργειές της έθεσε τον άξονά της σε καθαρό μειονέκτημα, έχοντας (έστω και με παράτυπο τρόπο) όλες τις σωστές πληροφορίες.

 

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, για να έχω καρφωμένη αυτή τη διανομή στο κεφάλι μου επί 2 χρόνια, έχω φάει πολλή ώρα πάνω της! Και μέχρι στιγμής, μόνο ο Νίκος ο Κηπουρός έχει συμφωνήσει μαζί μου.

 

Για να δούμε…