Γενικά θέματα Όρια επανορθωτικής βαθμολογιας Απάντηση στο: Όρια επανορθωτικής βαθμολογιας

#404

Αγαπητέ Θανάση,

Αν όπως λες: “κόλλησε το χαρτάκι 1 σπαθί με το 1 καρό και αφού το δήλωσε σχεδόν αμέσως το λάθος του ο Β, προφανώς υπάρχουν όρια στην επανορθωτική βαθμολογία. Να μην του πάρουμε και το σπίτι.”,

τα όρια δεν είναι στην επανορθωτική βαθμολογία, αλλά στον χρόνο που το αντιλήφθηκε…

Ο Ν. 25 αναφέρει ρητά πως αν ο παίκτης αντιληφθεί ότι έπιασε λάθος χαρτάκι (Προσοχή δεν άλλαξε γνώμη!), ακόμα κι αν το κατάλαβε από τον συμπαίκτη του, και κληθεί ο διαιτητής πριν αγοράσει ο Ν τα δύο καρά, τότε ο διαιτητής δεν έχει λόγο να μην τον πιστέψει με τα 7 σπαθιά και το σικάν καρό, και “οφείλει” να του επιτρέψει την αλλαγή της δήλωσης. Αν όμως τα 2 καρά ξεπροβάλλουν από το bidding box, ο 25 μας τελείωσε!

Και όπως λέει ο Τάκης, μετά αναλαβάνει καθήκοντα ο Ν.16 μαζί με το αδερφάκι του τον Ν.73, και αν ο Ν, επωφεληθεί από οποιοδήποτε πλεονέκτημα απέκτησε από την αθέμιτη πληροφόρση, ναι μπορεί να πληρώσει και ένα εκατομμύριο!

Θανάση φαντάσου, όπως είπε και ο Τρύφωνας, ότι υπάρχει screen. Υπάρχει περίπτωση ο Ν να πασάρει τα 5, με 4φ και 2φ? Ακριβώς ποτέ! Συνεπώς ο Ν έκανε χρήση του σχολίου του συμπαίκτη του, ότι έπιασε λάθος χαρτάκι. Ο Ν.16 λοιπόν δεν κοιτάει αν η ΑΔ είχε 140 με το ζόρι. θέλει να αφαιρέσει το πλεονέκτημα του Ν από την Α.Π. Και θα το κάνει με γκάλοπ όπως λέει ο Τάκης, όπου οι παίκτες – οι αντίστοιχοι Νότοι δλδ που θα ερωτηθούν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, θα κληθούν να αγοράσουν, μη έχοντας προφανώς ακούσει το σχόλιο του συμπαίκτη τους.

Άρα όλοι περιμένουμε οι αντίστοιχοι Νότοι να αγοράσουν 5 καρά, και αυτό θα επιδικασθεί από τον Ν.12Γ, ο οποίος θέλει να επανορθώσει με κριτήριο το πιθανό αποτέλεσμα που θα είχε συμβεί, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ. Δηλαδή χωρίς το σχόλιο του Βορρά, και όχι πως θα πήγαινε η διανομή αν ο Β άνοιγε σαν άνθρωπος 1.