Γενικά θέματα Όρια επανορθωτικής βαθμολογιας Απάντηση στο: Όρια επανορθωτικής βαθμολογιας

#231

Καλησπέρα. Νομίζω ότι είναι πολύ απλό το πρόβλημα. Δες το σα να έπαιζαν με Screen. Δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση ο Ν να πασάρει συμβόλαιο στα σπαθιά χωρίς την πληροφορία ότι το άνοιγμα 1 είναι λάθος. Εκτός αν παίζουν canape ανοίγματα! Ορθώς επανόρθωσε ο Διαιτητής καθώς το πάσο στα 5 προέρχεται από εξωγενή πληροφορία.

 

Άλλα ερωτήματα προκύπτουν πάνω σε αυτό τώρα: α) σύμφωνα με την κάρτα των ΒΝ, τι είναι το 5 μετά από φιτ στο ? β) Είναι αρκετή τιμωρία το 5-6, ή πρέπει να πέσει και κόντρα?

 

Για το β) απαντάω μόνος μου, δεν βγαίνουν οι 4 οπότε δεν χρειάζεται η κόντρα. Όπως επίσης δεν χρειάζεται να εξεταστεί η περίπτωση άλλης αντάμ εκτός από  καθώς ο άξονας ειναι φιταρισσμένος στο χρώμα. Το 6-1 που προσωπικά θα δίνατε, νομίζω ότι είναι άνευ ουσίας. Πιο πιθανό είναι το 6-7 από το 6-1 και αυτό γιατί ότι και να αγοράσει ο Β, ο Ν με μίνιμουμ και 4φ υποτιθέμενο φιτ  θα γυρίζει πάντα εκεί.

 

Νομίζω ορθώς ο Διαιτητής αποφάσισε. Αν οι πάγιοι προβλέψουν κάποια στιγμή σταθμισμένες βαθμολογίες, ίσως ένα 60% από 6-7 συν 40% από 5-6 να ήταν πιο αντιπροσωπευτικό.